12 februari 2018

3 podiumplaatsen op Vlaams kampioenschap veldlopen

Zondag stonden er 7 jeugdatleten aan de start in Rotselaar. Nie Serneels ging als kangoeroe van start bij de benjamins meisjes en liep naar een 30e plaats. In dezelfde reeks finishte Luna Stappaerts als 23e en 16e van haar geboortejaar 2009. 

Vervolgens was het de beurt aan de benjamins jongens. Door Serneels en Christian Matos Calderon liepen een snelle wedstrijd. In een reeks samen met hun oudere leeftijdsgenoten liepen ze naar een mooie 29e en 34e plaats. In de uitslag werd Door 4e en Christian 5e bij de benjamins jongens 2010. Door mocht toch op het podium als derde. 

Bij de pupillen jongens was het uitkijken naar Jari Stappaerts en Rune 's Jongers. Beiden startten goed mee vooraan en Rune nam resoluut de leiding, Jari volgde enkele meters later in een achtervolgende groep. Richting aankomst moest Rune enkele atleten laten voorgaan, maar finishte als 4e algemeen en 3e in zijn leeftijdscategorie. Jari liep een mooie wedstrijd en finishte als 6e en 2e in zijn leeftijdscategorie. 

Bij de cadetten meisjes liep Manon Mariën naar een 7e plaats en Klara De Voeght naar een 11e plaats. SHika Bruynseels werd bij de cadetten jongens 32e. 

Evi vandewalle werd bij de senioren vrouwen 42e. 

Ronald Raeymaekers werd 77e bij de masters heren.

Uitslagen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x