Jari Stappaerts wint 1000m op de Nacht van de atletiek

Op onze Nationale feestdag trokken Jasper, Quinten, Jari en Lotte naar Heusden voor de nacht van de atletiek.

In een mooi stadion, met een warm weertje , een goede sfeer, een duidelijke speaker en leuke muziek zouden de kleine toppers van onze club hun wedstrijden betwisten.

Quinten en Jasper kwamen als eerste van start in de 1000 m voor de pupillen jongens geboren in 2007.

Quinten nam een geweldig goede start en nam de groep van 15 atleten mee op sleeptouw aan een strak tempo. Net voor het ingaan van de laatste ronde kon Quinten het hoge tempo niet volhouden en moest hij enkele atleten laten lopen, hij kreeg wat verval eindigde zo op een 7de plaats in een toch wel teleurstellende 3’21’’23. Een leuke ervaring maar het resultaat bleef wat uit. Was het de vermoeidheid van de dag voordien, was het de vermoeidheid van de week atletiekkamp in Herentals? We hebben er het raden naar maar zoals steeds op de piste staat de tijde er bij afloop en moeten we hiermee verder. Een leuke ervaring en goede leerschool. 

Jasper kwam al van in de start achterop, was de hele wedstrijd schijnbaar verwikkeld in een strijd met zichzelf en kwam als 13de binnengelopen in een tijd van 3’34”91. Ook voor hem een toch wat teleurstellend resultaat en tja net als zijn tweelingbroer zullen de hierboven aangehaalde redenen wel mee een rol hebben gespeeld. Hopelijk een volgende wedstrijd scherp en in vorm voor weer maar eens een knaltijd. 

Jari ging iets na Quinten en Jasper van start in zijn reeks van de 1000 meter pupillen jongens geboren in 2008. Hij nam een formidabele start, liep van bij het begin kei hard door en sloeg onmiddellijk een stevige kloof met de concurrentie. Volhouden, volhouden, volhouden was de boodschap. Dit gaat Jari perfect af en kwam zo in een wedstrijd die hij helemaal alleen liep in een tijd van 3’19”87 als 1ste over de finishlijn. Bijzonder knap gedaan nadat hij de voorbije week een vermoeiend Chiro kamp achter de rug had. 

Lotte startte even later in haar reeks van de 600 m benjamin meisjes. Startend in de binnenste baan, liet ze zich in de start wat verassen. Wat volgde was een zeer sterke remonte waarna Lotte weer in de kop van de wedstrijd plaats nam. Deze stevige krachtinspanning moest ze in de laatste ronde wat bekopen, waarna ze  haar wedstrijd eindigde op de 7de plaats in een tijd van 2’10”69. 

Foto's


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x