26 mei 2017

Jeugd presteert weer sterk te Duffel

Gisteren boden we ons met een piepkleine selectie jeugdatleten aan op de jeugdmeeting te Duffel. Onder de stralende zon zouden Quinten en Jasper van start gaan in de 1000 meter bij de pupillen jongens, even later zou Lotte van Espen het arme weer trotseren in de 600 meter bij de benjamins meisjes. 
 
Als eerst kwamen Quinten en Jasper aan de start, ditmaal een drukker bezette wedstrijd die werd opgedeeld in twee reeksen. (13 en 11 lopers). Zowel Quinten als Jasper starten in de eerste reeks. Na het startschot waren ze beiden goed weg, onze de lode zon durfde er echter precies niemand het initiatief nemen. Quinten trok toen resoluut naar de kop van de wedstrijd en bepaalde een strak tempo waarbij enkel De Block Jorre van AC Duffel kon volgen. Jasper vocht heldhaftig mee in de achtergrond voor elke plaats die hij waard was.
Na een knappe wedstrijd, verloor Quinten nipt de sprint voor de eerste plaats waardoor hij knap tweede werd in een tijd van 3:22.02. Wederom een kleine verbetering van zijn PR en een mooie podiumplaats.   
Jasper verloor iets verder de sprint voor de 5de plaats en werd zesde in een tijd van 3:35.09, ook voor hem is dit een kleine verbetering van zijn PR. 
 
Na lang wachten door een uitgelopen hoogspring wedstrijd van de pupillen meisjes, mocht Lotte Van Espen starten in de 600 meter Benjamins dames. Ze liep een verdienstelijk wedstrijd met enkel stevige tussenversnellingen die toch wel veel belovend zijn. Ze eindigde op een 10de plaats in 2:29.12. 

Uitslag Foto's

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x