1 maart 2020

Nie Serneels 3e op BK veldlopen.

Zondag 1 maart stond het uitgestelde BK veldlopen op het programma.  

Emilio Matos Calderon finishte als 13e bij de kangoeroes jongens. 

Bij de benjamins meisjes was het uitkijken of de verwachtingen ingelost konden worden. Nie Serneels werd namelijk enkele weken terug Vlaams kampioen en Finne Theys finishte hier knap derde.  Van bij het startschot liepen beide meisjes voorin op het lastige parcours te Brussel. Nie Serneels schoof langzaam mee in de topdrie en Finne moest een klein gaatje laten vallen maar bleef binnen de top-tien lopen. Helemaal boven op de berg probeerde Nie te versnellen, maar de andere meisjes gingen vlot mee. In de laatste 100m moest Nie de andere 2 meisjes laten gaan en finishte knap als 3e.  Even later liep Finne knap als 8e over de finish, maar mocht later op de dag als algemeen leider in het Crosscupcriterium  ook op het podium.  Een dikke proficiat voor beide meisjes. 

Bij de pupillen meisjes was het uitkijken naar Luna Stappaerts. Na een mindere start schoof Luna stelselmatig naar voren en finishte uiteindelijk als 30e. Bij de pupillen jongens gingen Door Serneels en Christian Matos Calderon snel van start en nestelden zich in de top30. Christian kon op het einde nog wat plaatsen goed maken en finishte als 25e en Door als 35e. 

Bij de miniemen jongens 2008 ging Jari Stappaerts van start met als doel een top-tien plaats na een seizoen waarin hij klierkoorts had gehad. Na een tragere start schoof hij stelselmatig op en kon op het einde nog rekenen op zijn sprint en finishte als 8e, doel bereikt.  In de reeks miniemen jongens 2007 had Rune 'S Jongers hetzelfde doel en als het meezat iets meer. Na de eerste ronde had hij zich in 5e a 6e positie genesteld en moest naar het einde toe nog een plaatsje prijsgeven en finishte als 7e. Een mooi resultaat. 

Tenslotte was het nog de beurt aan Klara De Voeght en Nele Goossens bij de scholieren meisjes. Beiden liepen een sterke race en finishten als 8e en 9e. 


Nu op naar het zomerseizoen. 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x