9 februari 2020

Nie Serneels Vlaams kampioen en Finne Theys 3e bij de benjamins meisjes.

Zondag  9 februari stond het Vlaams kampioenschap veldlopen op het programma. In tegenstelling tot andere sporten/wedstrijden werd deze niet vroegtijdig afgelast met het stormweer. 

Bij de kangoeroe jongens liep Emilio Matos Calderon naar een knappe 5e plaats.. 

Bij de Benjamins meisjes gingen Nie Serneels en Finne Theys snel van start en sloegen direct een kloofje met de andere deelnemers. Naar het einde toe nam Nie een beetje afstand van Finne en liep naar de overwinning. Finne kreeg het wat moeilijker nadat ze de voorbije 2 dagen ziek was en moest op de eindstreep nog net een andere atleet voorbij laten gaan en werd nog knap 3e, maar wel eindwinnares van het crosscupcriterium bij de benjamins meisjes.  Mila van Noten werd iets later knap 19e en Noor Driezen finishte als 29e. 

Bij de Benjamins jongens 2012 ging Jurre Goossens van start, maar door een valpartij in de start moest hij al snel achtervolgen. Maar na een snelle race liep hij toch nog naar een mooie  8e plaats. Bij de benjamins jongens 2011 liep Wannes De Vries naar een 19e plaats. 

Bij de pupillen meisjes 2009 ging Luna Stappaerts niet zo goed van start, maar na een knappe remonte liep ze toch nog naar een 12e plaats. Bij de pupillen jongens 2010 startten Christian Matos Calderon en Door Serneels goed mee en liepen een mooie wedstrijd. Christian finishte als 14e en Door al 23e. 

Bij de miniemen jongens startte Jari Stappaerts en hij liep constant in de top 10. Op het einde moest Jari iets minderen en finishte hij als 11e. In de reeks miniemen Jongens 2007 startte Rune 'S jongers en Quinten De Smet goed voorin en posteerden zich in de top 5. Na een snelle race finishte Rune als 5e en Quinten als 7e. Jasper Desmet finishte even later als 17e. 

Bij de scholieren meisjes liep Klara De Voeght naar een 16e plaats, Lars Raeymaekers finishte bij de scholieren jongens als 78e. 

Bij de junioren meisjes finishte Jente Raeymakers als 28e. 

Jan Verelst en Ronald Raeymakers gingen bij de masters heren van start. Jan eindigde als 85e en 5e bij de M60. Ronald finishte als 147e en als 28e bij M45 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x