top of page

3 provinciale kampioenen voor eigen publiek en nog enkele ereplaatsen.

Zondag 15 januari 2023, de weergoden waren ons vandaag goed gezind en zorgden voor een droge dag in een kletsnatte week. Voor de 48e keer werden er 760 atleten het veld ingestuurd, waarvan 53 van onze eigen club.

Voor onze eigen club wisten Jos Wijns, Diana Vetters en Glen Laurens de titel binnen te halen in hun MAsters categorie. Sam Valgaeren werd 2e op de korte Cross bij de heren. Nie Serneels finishte als 3e bij de pupillen meisjes en Quinten De Smet als 3e bij de scholieren jongens. Liesbeth Monsecour finishte als 3e in haar masterscategorie.

Eerst en vooral een dikke proficiat aan al onze kangoeroes en benjamins die meegelopen hebben met de demonstratielopen waarbij geen uitslag wordt opgemaakt: Leanne De Bie, Marie Van Hove, Dean Pauwels, Emiel Vital Vercammen, Louis Brems, Niels Van Den Heuvel, Thor Lambrechts, Emma Van Hove, June Laurens, Lenthe Van Eepoel, Elise Joos, Fé Lambrechts, Nio Bruers, Lenn Van Hoof en Nolan Aresse.

Na de demonstratielopen was het tijd voor het provinciaal kampioenschap met 7 podium plaatsen als resultaat.

Bij de 1e jaars pupillen meisjes stond Noor Delmé aan de start die naar een mooie 20e plaats liep. In de reeks 2e jaars pupillen meisjes werden we het best vertegenwoordigd, met maar liefst 7 atleten aan de start. Nie Serneels mocht na afloop mee het podium op als 3e. Nola Bruers werd 6e, Finne Theys 7e, Liene Van Mellaert 19e, Noor Driezen 24e, Lize Van Hoof 30e en Fleur Janssens 34e. Bij de 1e jaars pupillen jongens finishte Lucas Ceulemans knap als 13e. En bij de 2e jaars werd Jurre Goossens 8e, Ruben Joos 19e, Thorben Van Espen 22e en Vic Schroven 31e.

Nele Berckx liep naar een mooie 23e plaats bij de 2e jaars miniemen meisjes. Bij de 1e jaars miniemen jongens werd Tibe Sluyts 21e, Wannes De Vries 25e en Lenn Rens 28e. In de reeks 2e jaars miniemen jongens werd Lander De Smet 11e en Door Serneels 26e.

Na een korte pauze was het de beurt aan de cadetten meisjes. Lotte Van Espen kwam als 15e over de streep, ze was 10e eerstejaars. Bij de cadetten jongens werd Jari Stappaerts 5e over all en 5e tweedejaars.

De scholieren meisjes en master vrouwen 50+ startten te gelijk. Jana Aerts werd 9e scholier en daarmee was ze 4e eerstejaars. Diana Vetters kwam als 4e master over de streep en ze mag zich vanaf nu dan ook provinciaal kampioen noemen in de categorie 70+. Ook de scholieren jongens en masters mannen 50+ begonnen tegelijk aan hun wedstrijd.

Met 4 scholieren en 3 masters werden onze clubkleuren hier ook weer goed vertegenwoordigd. Quinten De Smet kwam als 8e scholier over de streep en mocht mee het podium op als 3e eerstejaars. Rune ’s Jongers werd 12e (7e eerstejaars) bij de scholieren, Ferre Heremans 14e (7e tweedejaars) en Jasper de Smet 15e (8e eerstejaars). Luc Vervekken kwam dan weer als 18e master (9e 50+) over de streep, Ronald Raeymaekers als 21e (11e 50+) en Jozef Wyns als 32e. Jozef mocht na afloop het podium op, hij is namelijk de nieuwe provinciaal kampioen in de categorie 70+.

In de wedstrijd junioren-senioren-masters vrouwen liep Jente Raeymaekers naar een 11e plaats bij de senioren en Liesbeth Monsecour naar een 8e plaats bij de masters. En ook Liesbeth mocht nog het podium op, ze was 3e in de categorie 35+.

In de wedstrijd junioren-masters mannen ging de overwinning naar Glen Laurens die zich daarmee ook bekroonde tot provinciaal kampioen bij de masters 35+. Lars Raeymaekers werd in diezelfde wedstrijd 6e junior en Brent ’s Jongers 7e junior.

Als laatste was het de beurt aan de korte cross. Bij de heren liep Sam Valgaeren naar een knappe 2e plaats, Siebe Philips werd 7e en Boris Ver Berne 9e.

Om af te sluiten willen we nog even alle atleten, alle supporters en niet te vergeten alle helpers bedanken voor deze topdag!