top of page

3x zilver en enkele mooie ereplaatsen in Bonheiden en Mol.

Zondag ging het individuele crossseizoen van start in Bonheiden en Mol. In Bonheiden stonden we met 29 atleten aan de start en in Mol met 6, wat wil zeggen dat +/- 1/3 van de club deelnam aan een wedstrijd.

Voor het eerst werd er bij de benjamins geen uitslag meer opgemaakt want de atletiekbond is hier van mening dat deelnemen belangrijker is.

Bij de kangoeroes jongens ging Nio Bruers en Jaan van noten van start en liepen een mooie race en eindigden rond de tiende plaats. Bij de benjamins meisjes stonden 5 meisjes aan de start. Fé Lambrechts, Fenna Bruynseels en Kaat Delmé liepen in de eerste reeks een goede wedstrijd. In de tweede reeks starten Nibe Bruers en Noor Delmé, zij eindigden rond de 20e plaats.

Vervolgens was het de beurt aan de pupillen meisjes, Nie Serneels, Nola Bruers en Milla van Noten. Allen startten ze goed en na 1450m finishte Nie knap als 2e, Nola als 11e en Milla werd 19e.

Bij de pupillen jongens startten Alexander Draulan, Matthis van Loock en Tibe Sluyts. Ook hier werd een goed start genomen door de drie atleten en Mathis nestelde zich in de kopgroep en Alexander en Tibe liepen iets verder rond de 10e plaats. Alle drie deelden ze hun wedstrijd perfect in en Matthis finishte knap als 2e, Alexander werd 13e en Tibe 14e.

In de reeks Miniemen meisjes 2010 startte Myrthe Samoy en werd knap 13e in haar eerste veldloop. In de reeks miniemen meisjes 2009 finishte Lotte van Espen ook als 13e. Bij de miniemen jongens 2010 finishte Door Serneels als 13e en in de reeks 2009 liep Jenne Sluyts naar een 20e plaats.

Na de middagpauze was het de beurt aan Jana Aerts en Mila-Marie Buts bij de cadetten meisjes. Beiden gingen goed van start en liepen in de top tien. Na een ronde was Jana opgeschoven naar plaats 6 en jammer genoeg moest Milla-Marie de strijd staken. Jana deelde de wedstrijd goed in en schoof nog enkele plaatsen op en finishte knap als 4e.

Vervolgens gingen de scholieren samen met de Masters 50+ van start. Peter van Beersel finishte bij de Masters als 14e, Ronald Raeymaekers als 38, Walter Verlinden 46e en Jos Wijns als 52e.

Vervolgens finishte Jente Raeymaekers als 17e in haar eerste veldloop als senior vrouw. Bij de heren senioren finishte Sam Valgaeren als 2e en Thomas Derboven als 6e. In de korte cross heren liep Siebe Philips naar een 6e plaats als eerstejaars senior.

Tenslotte liep Lars Raeymaekers bij de junioren naar een knappe 7e plaats.

Ook in de Crosscupmanche te Mol stonden 6 atleten aan de start.

Finne Theys ging proberen haar resultaat van 2 jaar geleden te evenaren door te mikken op het criterium van de crosscup. Haar eerste wedstrijd bij de pupillen ging iets moeizamer van start maar ze finishte toch knap als 5e.

Bij de pupillen jongens 2011 finishte Wannes De Vries als 17e.

Lander De Smet finishte als 19e bij de miniemen jongens 2010.

Tenslotte gingen Rune S' jongers, Quinten De Smet en Jari Stappaerts van start bij de cadetten jongens. Quinten liep hier naar een knappe 9e plaats, Jari werd 10e en Rune 15e.