top of page

BK ploegentriatlon en jeugdcup in Viersel, triatlon Ibiza, Holvenjogging

* Holvenjogging

Vrijdagavond namen Peter Van Beersel en Finne Theys deel aan de Holvenjoging in Geel. De Holvenjogging is de 4e wedstrijd van het criterium Geel Loopt. Finne werd 2e meisje op de 1000m en 2e dame op de 4,7km in een tijd van 21'34". Peter, die na een jaar van ziekte en blessureleed nog eens deelnam aan een jogging, werd 20e in een tijd van 19'40''.* BK ploegentriatlon

Op zaterdag stonden enkele van onze triatleten aan de start van het BK ploegentriatlon. Liesbeth Leysen, Wim de Voeght, Tom De Smet, Luc Vervekken, Wim De Vries en Glen Laurens legden de triatlon in groep af. In de reeks heren/gemengd eindigden ze als 33e.

Op zondag hadden we 2 jeugdatleten aan de start van de jeugdcup triatlon: Jari Stappaerts en Wannes De Vries.

Bij de jeugd B knalde Jari Stappaerts, ondanks een mindere wissel, naar de 2e plek.

Bij de jeugd C moest Wannes De Vries na een super start even bekomen omdat hij een grote slok water binnen kreeg. Eenmaal op de fiets, vloog hij de tegenstand voorbij en in het lopen kon hij zich naar een mooie 29e plaats knokken.

Als laatste van het triatlonweekend in Viersel kwam Siebe Philips aan de start. Hij deed mee aan het Belgisch kampioenschap Aquabike (1500m zwemmen en 40km fietsen). Hij deed het heel goed en eindigde 9e in totaal en 5e belofte in een tijd van 1u21'20""


Met speciale dank aan Kaat Van Eynde als supporter, coach en reporter tijdens dit triatlonweekend!


* PTO European Open in Ibiza

Pieter Heemeryck is 14e geworden in de PTO European Open triatlon in Ibiza. In dit speciale PTO-format van 100 km moesten de triatleten 2 km zwemmen in de Middellandse Zee, 80 km fietsen en 18 km lopen. Er stonden heel wat toppers aan de start, ook onze Pieter Heemeryck. Pieter zat na het zwemmen in een mooi groepje met o.a. wereldtopper Kristian Blummenfelt. Bij de start van het lopen zat Pieter in een groepje voor de 16e plaats. Door een snelle looptijd kon Pieter opschuiven tot de 14e plaats.

* Jente aan de slag als jury

Dit weekend was Jente Raeymaekers ten slotte aan de slag als jury. Op zaterdag was ze kidsjury bij een kan/ben meeting van DCLA Halen. Op zondag was ze aanwezig bij de interclub van landelijke 2B en 3 te Mechelen. Bedankt, Jente!


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page