top of page

BK VELDLOPEN HULSHOUT!!! EK selectie voor Pieter-Jan Hannes als kers op de taart

* BK Veldlopen Hulshout

Op 19 november 2023 heeft onze club geschiedenis geschreven. Deze dag zal ingaan als de dag dat het Belgisch kampioenschap veldlopen in Hulshout heeft plaatsgevonden. Het werd een onvergetelijke dag en een onvergetelijk BK.

Bij de kangoeroes mochten voor eigen club Fran Buts en Marie Van Hove de spits afbijten. Bij de jongens liepen Niel Van Bauwel en Emiel Vercammen mee. Bij de benjamins Cecile Heylen, June Laurens, Lexi Merckx, Lia Van Aerschot, Emma Van Hove, Lasse Bal, Louis Brems, Nio Bruers, Moris Boets Salaets, Lowie Schroven, Niels Van den Heuvel, Tuur Saey Vandenberghe en Casper Vermeulen. Zij deden het allemaal prima.

Bij de 2e jaars pupillen meisjes werd Nibe Bruers 55e. Bij de 1e jaars pupillen jongens werd Nolan Aresse 64e.

Bij de miniemen meisjes werd Nie Serneels 17e, Nola Bruers 20e, Finne Theys 25e, Liene Van Mellaert 63e, Lize Van Hoof 68e. Bij de 2e jaars miniemen meisjes werd Axelle Delimont 53e. Onze miniemen jongens zetten ook hun beste beentje voor. Jurre Goossens werd 26e, Lias De Raet 47e, Thorben Van Espen 64e en Vic Schroven 70e. Bij de 2e jaars miniemen jongens werd Lenn Rens 59e. Arne Geens werd 68e. Lander De Smet werd 64e bij de 1e jaars kadetten.

Bij de seniors heren kwam Pieter-Jan Hannes met veel ambitie aan de start. Hij had zijn zinnen gezet op een EK kwalificatie dat dit jaar in Brussel plaats vindt. Daar zou hij zijn prachtige carrière als topatleet afsluiten. Na een valpartij in de 1e ronde kon hij langzaamaan toch naar voor opschuiven. Plots kreeg hij de 6e plaats in het vizier. Dit gaf hem vleugels en zo kon hij dolgelukkig als 6e over de meet lopen en het laatste EK ticket in de wacht slepen. Dit is een primeur in de clubgeschiedenis. Een clubgenoot die deelneemt aan het Europees kampioenschap veldlopen!


We zagen nog een 2e atleet in onze clubkleuren bij de seniors heren lange cross, namelijk Hadwin De Donder.

In de korte cross nam Siebe Philips een snelle start. Daarna moest hij een beetje gas terug nemen maar hij was tevreden over zijn wedstrijd. Hij werd 51e. Hij had nog een veldrit in de benen van de dag ervoor. Daar kon hij weer met de winst naar huis. Lars Raeymaekers was speciaal van Erasmus in Portugal naar huis gekomen om het BK te kunnen meelopen. Hij heeft ook heel veel tijd gestoken in het ontwerpen van al het drukwerk, ticketverkoop, website, ... zodat zijn eigen trainingen er wat onder leden. Hij deed zijn best en werd 105e.

Tot slot kwamen onze scholieren nog aan de start. Bij de 1e jaars deden onze triatleten flink hun best. Jari Stappaerts werd knap 21e. Arnaud Delimont werd 44e. Bij de 2e jaars werd Quinten De Smet 36e en Jasper 49e. Rune 'S Jongers kreeg het heel lastig in de laatste ronde en moest jammer genoeg de strijd staken.
167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page