top of page

Competitiestop tem 28 februari

Bijgewerkt op: 2 feb. 2021

MAATREGELEN WINTERSEIZOEN 2020 - 2021

De Vlaamse Atletiekliga heeft het volgende beslist in verband met het winterseizoen 2020-2021:

  • Een competitiestop tot en met 28 februari 2021 van zowel veldlopen als indoorwedstrijden voor alle leeftijden.

  • Binnen dit kader is er een uitzondering mogelijk voor wedstrijden voor topsporters in functie van het EK indoor of de Olympische Spelen. Ondanks dat het gevraagde sportief niveau vanuit de overheid zeer hoog is, zet de Vlaamse Atletiekliga door met de organisatie van indoor micromeetings. Wij begrijpen dat wij als federatie in deze situatie helaas niet voor de volledige atletiekgemeenschap goed kunnen doen, maar we proberen binnen het kader van de overheid zoveel mogelijk atleten als mogelijk te helpen.

  • De kalender wordt herschikt van zodra duidelijk is wanneer competitie opnieuw kan worden hervat. Het hervatten van trainingen krijgt de eerste prioriteit (cfr. 1ste lockdown).

De beslissingen werden genomen met de volgende motivering:

  • Het nieuwe nieuwe ministerieel besluit van 28 januari 2021 laat wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) niet toe, ook niet meer voor kinderen jongeren dan 13 jaar.

  • We willen aan iedereen een duidelijke streefdatum geven voor de herstart van de competitie. Atletiekwedstrijden verschillen van andere sporten omdat zowel indoor als outdoor zéér veel mensen op en naast het terrein aanwezig zijn. In de huidige context is dit aantal personen samenbrengen niet verantwoord.

  • Vermits de kalender herschikt zal worden moeten we dit proces ook de nodige tijd geven om tot een goed en evenwichtig aanbod te komen.

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page