top of page

ironman Bahrein

Bijgewerkt op: 11 dec. 2022

Vrijdag 09 december stond er in Bahrein de afsluiter op het triatlonseizoen op het programma voor Liesbeth Leysen en Pieter Heemeryck. Liesbeth finishte als 1e dame in haar categorie en Pieter finishte als 7e bij de profs.

Hier een kort verslagje van Liesbeth:

Gisteren keerden we terug naar een van onze favoriete Ironman 70.3 races ter wereld, het Bahrein Midden-Oosten Kampioenschap. Zoals gebruikelijk is het kleine koninkrijk Bahrein (1,5 miljoen inwoners) erg trots om de race te organiseren en een perfecte gastheer voor dit soort evenementen. Zelfs de koninklijke familie doet mee en organiseert de ceremonies, bereiden gratis banketten en laten de wielerbaan het hele formule 1 circuit betreden.

Wat normaal als snel parcours wordt beschouwd, was dit jaar anders, zeer zware wind creëerde golven op een nieuw zwemparcours en verstoorde het hele fietsparcours.

Geen pb's mogelijk maar zoals altijd een plezier om van de cultuur en gastvrijheid te genieten.

Ik eindigde eerste in mijn leeftijdsgroep 50-54 en vijfde in de categorie vrouwen. pieter heemeryck eindigde op de 7e plaats in het sterke Pro veld, wat hem een mooie afsluiting van zijn seizoen bood. Wim eindigde 24ste van de 70 in zijn leeftijdsgroep 50-54 (januari 2023 een nieuwe leeftijdsgroep voor Wim.