top of page

Jari Stappaerts Belgisch kampioen triatlon

Bijgewerkt op: 12 feb.

* Kwarttriatlon Mechelen

In de Cornelis Bedding kwarttriatlon van Mechelen (1km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen) werd Tom De Smet 44e en Wim De Vries 85e. Tom kon na een moeilijk zwemnummer sterk fietsen, samen met clubmakker Wim. Ook zijn loopnummer mocht gezien worden, ondanks de hitte. Zijn eindtijd bedroeg 2u17'55". Wim nam tijdens het lopen de tijd om goed te drinken. De warmte maakte het zeer lastig. Hij finishte in 2u28'23".

Op de Short Distance triatlon werd Kaat Van Eynde knap 2e (29e in totaal). Ze moest 750m zwemmen, 19km fietsen en 5km lopen. Ze kwam aan na 1u09'23".


* Belgisch kampioenschap jeugd

Wannes De Vries, Jari Stappaerts, Arnaud Delimont waren onze vertegenwoordigers op het BK triatlon voor de jeugd. Wannes deed flink zijn best en eindigde 42e bij de jeugd C. Jari had geen al te beste zwemstart en kwam als 9e uit het water. Het fietsen verliep goed met een grotere groep binnen 40sec van de kopgroep van 6. Podium buiten bereik werd er gedacht, maar dat was buiten Jari zelf gerekend. Op 100m van de finish had hij de laatste Belg te pakken. De eerste was een Nederlander dus die kwam niet in aanmerking voor de Belgische titel. Ook Arnaud Delimont zette de 2e snelste fietstijd neer en na het lopen kwam hij op plaats 12 terecht.* Wereldkampioenschap Ironman Nice

Pieter Heemeryck stond tussen de wereldtop aan de start van het WK Ironman te Nice. Pieter had jammer genoeg niet zijn beste dag. Na geen al te best zwemmer nummer was het nog afzien op de fiets. Hij kon wel opschuiven, maar tijdens de afsluitende marathon heeft hij de handdoek in de ring moeten gooien. Pieter heeft al een knap seizoen achter de rug. Hopelijk kan hij het nog mooi afsluiten!


* Ironman Almere-Amsterdam

In dit bloedhete weekend stond ook Luc Vervekken aan de start van een Ironman, namelijk in Almere. Na een moeilijke en woelige zwemstart (met 688 het water in) kon hij na 400m zijn tempo zwemmen. Met 1u09' was hij tevreden over zijn zwemnummer. Alhoewel hij had gehoopt op een sub5u, werkte hij het fietsonderdeel af in 5u09', wat zeker niet slecht was. Tijdens de marathon begon het gebrek aan zuurstof wel parten te spelen. 4u03' had hij nodig voor het lopen. Dit maakt dat hij aankwam in een eindtijd van 10u45'55" voor de volledige triatlonafstand (3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42km lopen). Dit is zijn 2e snelste tijd van de 15 die hij op de teller heeft staan, gezien de omstandigheden een prima prestatie! Hij eindigde 99e in zijn reeks, en 6e M55.


87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page