top of page

Liesbeth Leysen wint WK halve triatlon, Pieter 4e en overwinningen in België, Tom en Wim in Bilzen

* Argenta triatlon Izegem

Jari Stapparts en Sander Heemeryck trokken op Hemelvaartsdag naar Izegem voor een triatlon. Ze deden het beiden schitterend en wonnen hun wedstrijd.

Bij de jeugd B legde Jari de 500m zwemmen, 10km fietsen en 3km lopen af in een tijd van 36'24''.

Sander Heemeryck, die al een paar weken in goeie doen is met onder andere een 6de plaats in de Antwerp 10 Miles, won na een pittig duel met mede-topfavoriet Sven Vandenbroucke de kwarttriatlon (1km zwemmen, 40km fietsen, 10km lopen), één van de klassiekers van het Belgische triatlonseizoen in een tijd van 1u43'10''.

Uitslagen:

Verslag 3thlon.be:

* WK Halve triatlon Challenge Family Samorin

Liesbeth Leysen en Pieter Heemeryck stonden dit weekend voor een belangrijke wedstrijd. Het WK halve triatlon in Samorin stond op de planning. Ze presteerden beide prima. Liesbeth won de wedstrijd in haar categorie 50-54. Pieter volgde lang als 5e als eerste achtervolger en wisselde op 3 minuten. Uiteindelijk finishte hij, na een sterk loopnummer, als 4e op 1’59 van de winnaar en op slechts 33 seconden van het podium.

Wim De Voeght nam deel aan de Olympische afstand. Hier werd hij 3e in zijn leeftijdscategorie.

Uitslagen:

* Club La Santa Ironman Triatlon Lanzarote

Luk Vervekken trok naar Lanzarote voor een Ironman. Dit is een volledige triatlon, met 3km zwemmen, 180km fietsen en een marathon lopen. Luk volbracht deze loodzware opdracht (zwaarste Ironman triatlon ter wereld), in een tijd van 13u11'53". Hij legde de 3,8km zwemmen af in een tijd van 1u19'25. Het fietsen in 7u16'02 en de marathon in 4u17'18. In zijn age group (50-54) eindigde hij 58e.

* 111 Triatlon Bilzen

Tom Desmet en Wim De Vries namen deel aan de 111 triatlon in Bilzen. Ze vertrokken moedig voorin bij het zwemmen. Ze bleven in elkaars buurt en in de wissel zagen ze elkaar nog even staan. Wim vertrok voor Tom de fiets op voor een pittige 100km fietsen. Jammer genoeg werden ze in de laatste ronde gestoord door pelotons van wel 20 deelnemers die het niet-stayer principe niet naleefden. Na het fietsen volgde nog de loodzware loopproef. Met het zwemmen en fietsen in de benen werd dit een verschrikking. Er was een deel off-road en omhoog. Voor het keerpunt van de 1e ronde kreeg Tom, Wim in het vizier. Tom kon tijdens het lopen nog enkele plaatsen opschuiven. Op karakter deden ze de wedstrijd uit. Na 3u44'57'' eindigde Tom als 90e en Wim 148e in 3u55'24''