top of page

Een weekend van teamspirit

Bijgewerkt op: 15 okt. 2023

* "Den halve van Geshaa"

2 individuele lopers en 1 team (aflossingsploeg met 3) stonden op zaterdag aan de start van de halve marathon van Grasheide. Kizzy Van Roosendael moest helaas na 2 rondes opgeven met rugpijn. Thomas Derboven liep een knappe wedstrijd. Op het einde wat energietekort, maar toch kon hij beslag leggen op de 2e plaats. Zijn tijd bedroeg 1u17"'39". Ronald Raeymaekers, Peter Van Beersel en Kaat Van Eynde liepen in ploegverband, waarbij iedereen 1 ronde van 7km moest afleggen, naar een 34e plaats algemeen. Ze werden 13e team in een tijd van 1u34'08".* ASML Marathon Eindhoven

Glen Laurens, Matthias Wauters en Tom De Smet stonden zondagmorgen met gezonde stress en veel goesting om 10u aan de start van de marathon van Eindhoven, dat ook gold als Belgisch kampioenschap. Glen en Tom maakten trouwens hun debuut op deze afstand.

Glen had al snel last in de benen en moest onderweg de middenweg zoeken tussen wandelen en (nog steeds snel) lopen. Hij finishte zijn eerste volledige marathon in 2u48'45" op een 121e plaats.

Tom en Matthias bleven tot halfweg goed samen en trokken elkaar door de 'mindere´ momentjes. Kort daarna probeerde Matthias mee te schuiven in een ´snellere´ groep, maar op km 34 kreeg ook hij de man met de hamer te zien. Matthias finishte een tiental minuten na Glen in 2u57'39". Hij werd 222e.

Tom kreeg nog te kampen met krampen op alle mogelijke plaatsen en kwam binnen in 3u06'38" op een 368e plaats.


* Luso Meia Marathona Lisboa

Lars Raeymaekers, die voor een half jaar in Portugal studeert, nam op zondag deel aan een halve marathon in Lissabon. Dit was meteen ook zijn debuut op deze afstand. Met beperkte trainingskilometers en nog temperaturen van +30 graden, liep hij toch een knappe wedstrijd. Hij was iets te snel vertrokken, toch kon hij onder zijn vooropgestelde doel van 1u30' eindigen. Zijn officiële tijd bedraagt 1u28'48". Hij werd 171e van de 6528 en eerste Belg.


* Les Foulées des Flosses - Challenge Delhalle

De laatste wedstrijd van de Challenge Delhalle stond dit weekend op de kalender. Jos Wyns stond hier dus nog aan de start. Hij werd 2e in zijn categorie +70 op 15,7km in een tijd van 1u20'16". In totaal vonden we hem terug op de 172e plaats. In het algemene klassement zal hij ook op de 2e plaats eindigen.


* Hetric Crossduatlon Lichtaart

Luc Vervekken stond, in zomerse temperaturen, aan de start van de eerste cossduatlon van het seizoen. Hij moest 4km lopen, 24km mountainbiken en terug 4km lopen. Hij legde deze afstand af in een tijd van 2u05'55" en werd hiermee 64e.


* Wielerwedstrijd Cambron

Eddy Buts werd 2e in zijn categorie in de wielerwedstrijd in Cambron in Henegouwen.97 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page