top of page

Overwinning voor Jari en Sam. Glen, Ferre en Nie 2e in Booischot

Zondag 12 december stond de jaarlijkse cross van Booischot gepland. Met een delegatie van 40 atleten (bijna de helft van onze club) stonden we aan de start.Bij de Kangoeroe jongens liepen Jaan van Noten, Nio Bruers en Bram Beyens een goede wedstrijd. In de reeks benjamins meisjes stonden Nibe Bruers, Noor Delmé, Kyra Janssens, Elise Joos, Fé Lambrechts, Fenna Bruynseels en Kaat Delmé aan de start en ook zij deden het prima. Bij de benjamins jongens ging Nolan Aresse van start in zijn eerste veldloop en ook hij liep een puike wedstrijd. Voor deze categorieën wordt er vanaf dit jaar geen uitslag meer opgemaakt. Deelnemen is hier belangrijker.

Vervolgens was het de beurt aan de pupillen meisjes 2012. Van in de start ging Nie Serneels mee het tempo bepalen, maar ze moest haar meerdere erkennen in een atleet van herentals met als gevolg een 2e plaats. Iets later finishte Nola Bruers knap als 8e, Inte Catteeuw als 17e, Lize van Hoof als 18e, Liene van Mellaert als 20e, Milla van Noten als 22e, Noor Driezen als 23e, en Fleur Janssens als 28e. Een dikke proficiat aan deze dames.


Bij de pupillen jongens 2012 ging Ruben Joos snel van start en liep een halve ronde mee in de kopgroep, maar moest dan even de rol lossen en finishte nog knap als 10e, Jurre Goossens liep als 12e over de meet en Thorben Van Espen finishte als 27e. In de reeks pupillen jongens 2011 liep Wannes De vries naar een knappe 9e plaats.

Bij de miniemen meisjes 2010 liep Myrthe Samoy naar een 16e plaats. Bij de miniemen meisjes 2009 finishte Lotte van Espen als 7e na een knappe race. Bij de miniemen jongens 2010 liep Door Serneels naar een 24e plaats en Jenne Sluyts finishte als 18e bij de miniemen 2009.

Bij de cadetten jongens was het Jari Stappaerts die het tempo bepaalde van de groep. Na een knappe race wist hij het ook af te maken met zijn eerste overwinning van het seizoen.

Bij de scholieren jongens was het opnieuw bingo. Ferre Heremans liep een knappe race en finishte als 2e. In dezelfde wedstrijd liepen Peter van Beersel en Ronald Raeymaekers respectievelijk naar een 19e en 36e plaats bij de Masters 50+


Bij de Seniors dames liep Jente Raeymaekers naar een 18e plaats.

In de seniors herenreeks ging de aandacht naar Sam Valgaeren en Thomas Derboven. Na een knappe race wist Sam valgaeren de overwinning te pakken en Thomas Derboven finishte als 7e.


Tenslotte liep Glen Laurens bij de masters 35+ heren naar een mooie 2e plaats en finishte Wim De Vries als 27e.


Allemaal mooie prestaties en hopelijk volgen er dit seizoen nog vele anderen.

144 weergaven0 opmerkingen
bottom of page