top of page

Pieter Heemeryck pakt zilver in Challenge Geraardsbergen. Liesbeth Leysen wint in haar categorie.

Bijgewerkt op: 22 jun. 2022

Pieter Heemeryck wordt 2e, Sander Heemeryck 7e en Liesbeth Leysen wint in haar categorie en Kaat van eynde finisht in haar categorie als 2e.

De 2022 Skoda Challenge Geraardsbergen triatlon heeft alle verwachtingen ingelost, met toppers Antony Costes en Diede Diederiks als winnaars en de Belgen Pieter Heemeryck en Alexandre Tondeur met een knappe tweede plaats na een pittige race met twee beklimmingen van De Muur. Met meer dan 1.000 triatleten werd één van de de grootste en zeker één van de mooiste triatlons in België, met veel sfeer en veel topprestaties.

Pieter Heemeryck ging voor eigen volk voluit voor de zege. De Duitser Lennart Sievers, die later nog wat zou terugzakken omdat zijn zadel naar beneden zakte en niet meer te herstellen was, kwam als eerste uit het water voor Pamphiel Pareyn en Pieter Heemeryck. In de aanloop naar de eerste beklimming van De Muur nam Pieter 2’30 voorsprong op een groep van negen achtervolgers met onder andere Pamphiel Pareyn, Milan Brons en Antony Costes.


Duel tussen Costes en Heemeryck

Het podium in Geraardsbergen met Heemeryck, Costes en Brons (foto: 3athlon.be)

In de tweede fietsronde leek Pieter alleen op weg naar de wisselzone maar vier achtervolgers wisten het gat na de laatste klim van De Muur nog te dichten: de Deen Kristoffer Visty, de Belg Pamphiel Pareyn, de Nederlander Milan Brons en de Franse triatleet Antony Costes. Vervolgens kregen we in de 21 km lopen een spannende strijd met drie tussen Costes, Heemeryck en Brons. Na 1 ronde zaten ze op nauwelijks 9 seconden van elkaar. Na twee ronden moest Brons afhaken en kregen we een Frans-Belgisch duel. In de laatste 7 km bleek Antony Costes net iets sneller.

De Franse topper, in 2017 nog winnaar van de Ironman Barcelona en in 2020 nog 2de in de 70.3 Ironman Sables d’Olonne, pakte de overwinning in 3u54’45. Pieter Heemeryck pakte het zilver op 1’18 van Costes. Milan Brons bleef nog net uit de greep van een oprukkende Pamphiel Pareyn. De Nederlander die eigenlijk zou starten in het in laatste instantie geannuleerde NK in Nieuwkoop schreef zich zaterdagavond nog in voor Geraardsbergen en zette een sterke race neer en werd op die manier officieus Nederlands kampioen. Pamphiel Pareyn pakte op slechts 6 seconden van de Nederlander de chocolade medaille.

De Brit Andrew Horsfallturner werd vierde, voor de Duitser Marcl Bolbat en onze landgenoot Sander Heemeryck, de jongere broer van nummer 2 Pieter, werd heel knap 7de in 4u02’10. Met Timothy Van Houtem op 10, een geweldige Siebe De Winter op 12 in zijn eerste pro-race en Matthias Allegaert op 15 hadden we in totaal vijf Belgen in de top-15.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page