top of page

Pieter wint Ironman Portugal, Liesbeth 3e in marathon Antwerpen. Cross seizoen afgetrapt in Berlare

Bijgewerkt op: 29 okt. 2023

* PK scholenveldloop Antwerpen

Aan het Zilvermeer in Mol werd het provinciaal kampioenschap scholenveldloop gelopen. Lotte Van Espen werd knap 4e. Lenn Rens werd 8e.


* Ironman Portugal

Dit weekend was het de laatste wedstrijd van het seizoen voor Pieter Heemeryck. Dit keer kwam hij in Portugal aan de start voor de Ironman, een volledige triatlon. Na het zwemmen volgde Pieter in een tweede achtervolgende groep op anderhalve minuut van de kop. Met heel goede fietsbenen reed hij in een mum van tijd naar de kop van de wedstrijd. Na 130 km kende hij echter een moeilijk moment en moest hij zijn medevluchters laten gaan. Bij de start van het lopen, volgde Pieter op iets meer dan vijf minuten. Net als in het fietsen zag Pieter zijn achterstand op de kop van de wedstrijd snel kleiner worden. Halverwege de marathon was hij al opgerukt naar de tweede plaats en had hij al de helft van zijn achterstand op de leider afgesnoept. Met een sterke marathon in 2u35 zette Pieter nog eens de puntjes op de i. Zo kwam hij na 7u50'07" als eerste over de meet. Hij kwalificeerde zich met zijn overwinning ook rechtstreeks voor het WK Ironman in Hawaï.

Uitslag:


Verslag 3athlon.be


Verslag Sporza


* Marathon Antwerpen

Liesbeth Leysen startte in de marathon van Antwerpen. ze liep vanaf de start zeer goed, met een tijd onder 1u30 op de halve marathon. Op het einde was er een beetje verval. Toch kon ze op een knappe manier de 3e plaats pakken in een tijd van 3u06'09". Ze eindigde op een 187e plaats in totaal.

Walter Verlinden liep de halve marathon. De start was goed maar na 16km kreeg hij last van pijntjes. Hierdoor werd het nog een zware weg naar de finish. Maar het is hem gelukt in een tijd van 1u47'42". Hiermee positioneerde hij zich op plaats 1797.
* EnergyVision Crosscup Relays Berlare

2 jeugdteams aan de start van de Crosscup Relays te Berlare. Bij de miniemen meisjes vormden Nola Bruers, Nie Serneels en Finne Theys een team. Zij werden met allemaal eerste jaars 25e van de 84 teams. Bij de scholieren jongens stonden Rune s' Jongers, Quinten Desmet en Jari Stappaerts aan de start. Zij werden 23e.

Kersvers nieuw lid Pieter-Jan Hannes liep met een gelegenheidsteam mee. Sporza reporter Bavo Mortier werd door hem uitgedaagd om mee te lopen. Na een inhaalrace, onder de naam Jogclub ft. Sporza, werden ze nog verrassend 19e, met Pieter-Jan als slotloper.


* Veldrit Engsbergen

Siebe Philips stond dit weekend weer aan de start van een veldrit. Hij kon voor de derde opeenvolgende keer op het hoogte schavotje kruipen.
70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page