top of page

Podiums in Ekiden Tongeren en cross Mechelen

Vrijdag 11 november traditioneel de datum voor de cross in Mechelen. Maar dit jaar ook een Ekiden in Tongeren waar we met 2 ploegen deelnamen.

In Mechelen starten 5 atleten van onze club. Nie Serneels zorgde voor de eerste podiumplaats van de dag bij de pupillen meisjes 2012. Nie werd 3e in haar eerste individuele wedstrijd. Bij de pupillen jongens 2012 startte Jurre Goossens en Thorben van Espen. Jurre werd knap 3e en Thorben finishte als 32e.

Bij de miniemen meisjes finishte Nele Berckx als 43e. Tenslotte finishte Herbert Hantschel als 34e bij de scholieren jongens.

In Tongeren stond een ekiden wedstrijd (aflossingsmarathon) op het programma. Een ploeg van de organiserende club ging een aanval doen op het Europese record waar ze ook in slaagden. Van onze club stonden er 2 ploegen mee aan de start en ploeg 1 mocht na een knappe race zelfs mee op het podium. Na een knappe race finishte ploeg 1 als 2e.

Lars Raeymakers liep de eerste 5km om vervolgens af te lossen met Sam Valgaeren die 10km voor zijn rekening nam. Sam gaf vervolgens het lint door aan Tom De Smet die de volgende 5km voor zijn rekening nam. Na 20km was het de beurt aan Glen Laurens om 10km voor zijn rekening te nemen en het lint door te geven aan Jari Stappaerts die dan weer 5km liep en het lint tenslotte doorgaf aan Siebe Philips die de laatste 7 km voor zijn rekening nam en als 2e over de finish liep.

In de zelfde wedstrijd liep ploeg 2 naar een knappe 20e plaats overall. Thibaut Vinck liep de eerste 5km om vervolgens af te lossen met Liesbeth Monsecour die 10km voor haar rekening nam. Liesbeth gaf vervolgens het lint door aan Quinten De Smet die de volgende 5km voor zijn rekening nam. Na 20km was het de beurt aan Luc Vervekken om 10km voor zijn rekening te nemen en het lint door te geven aan Walter Verlinden die dan weer 5km liep en het lint tenslotte doorgaf aan Ronald Raeymaekers die de laatste 7 km voor zijn rekening nam en als 20e over de finish liep.

Een mooi resultaat op 11 november. We komen hier zeker nog een keer terug.