top of page

KOM PROEVEN van ATLETIEK
KINDEREN vanaf 5 jaar:

Hou jij ook zo van bewegen? Van lopen, springen of heb je een goede werparm?


Dan is atletiek iets voor jou!!!


Atletiek voor kinderen is een hobby die actieve, sportieve kinderen veel variatie biedt. Door afwisselend te rennen, springen en gooien verminderen kinderen hun overtollige energie, trainen ze hun hele lichaam en ontdekken ze hun voorkeuren voor bepaalde disciplines en dit alles op een speelse manier.


Atletiek voor kinderen is vooral gericht op het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen. Maar ook snelheid en lichaamsbeheersing zijn belangrijke onderdelen. Door regelmatige training wordt conditie opgebouwd. Dit is noodzakelijk om de verschillende atletiekdisciplines goed te kunnen uitvoeren. Aangezien de atletiektraining altijd buiten plaats vindt, beweegt je kind veel in de frisse lucht. Dit versterkt het immuunsysteem tegen ziektes.


Gedurende de maanden september & oktober verwelkomen we jaarlijks heel veel kinderen die willen proberen gratis meedoen met de training. En dat vinden wij keitof! Maar weet dat je ook in november, december, januari, februari, maart, april, juni en mei kan komen meedoen! Kortom, aansluiten is altijd mogelijk!


Geschikt vanaf de leeftijd: Vanaf ongeveer 5 jaar algemene atletiektraining

Wanneer: elke dinsdag en donderdagavond

o geboortejaar 2017—2014 om 18u45 – 19u30

o geboortejaar 2013 en ouder om 19u30 tot 20u30

Waar: atletiekpiste Hulshout

Tijdsduur: 1-2 maal per week (45-60 minuten)

·Algemene trainings-inhoud: Looptraining, krachttraining, coördinatie training (oriëntatie en balans), conditietraining, techniek

Moeilijk? Neen hoor, doe je sportkleding aan, neem je drinkbus mee en kom mee sporten!


VOLWASSENEN

Atletiek is een unieke sport die mensen samenbrengt, ervaringen laat delen en bij iedere training moet je jezelf overstijgen, wat goed is voor je mentale sterkte. In deze sport werkt iedereen aan zijn uithoudingsvermogen. Een ijzersterke moreel maakt deel uit van deze sport. Door het harde werk wordt je lichaam sterker en gespierder naarmate de maanden verstrijken!

Wij ontvangen met open armen alle geïnteresseerde atleten uit om mee te doen aan onze trainingen.

Wanneer: elke dinsdag en donderdag avond van 19u30 tot 20u45

Waar: atletiekpiste Hulshout

Tijdsduur: 1-2 maal per week (60-75 minuten)

Algemene trainingsinhoud: Looptraining, krachttraining, coördinatie training (oriëntatie en balans), conditietraining, techniek


Contactpersoon: Tom Lambrechts – huls@telenet.be – 0478600349 – www.achulshout.be

233 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page